top of page

Επεξεργασία τροφίμων

Σε περιόδους οικονομικής αστάθειας, η βιομηχανία τροφίμων αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια της επωνυμίας της. Μέσα από εμπορικά νέα προϊόντα, οι εταιρείες τροφίμων πρέπει να είναι σταθερά καινοτόμες, καθώς και ικανές να προσφέρουν υψηλά επίπεδα ποιότητας σε οικονομικά προσιτές τιμές.

Ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως η τιμή, η αισθητική γοητεία και η υγιεινή που καθοδηγούν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών, η ποιότητα παραμένει ο κύριος λόγος για τον οποίο οι πελάτες παραμένουν πιστοί σε μια επωνυμία. Το παράδοξο είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται μόνο ένα περιστατικό κατώτερης ποιότητας για να αναζητήσει ο καταναλωτής άλλη μάρκα.

1034i166x203.jpg

Γιατί κακή ποιότητα;

Ο βασικός παράγοντας που συμβάλλει στην κακή ποιότητα είναι η αλλοίωση και η αναπόφευκτη παρουσία μικροοργανισμών στο περιβάλλον επεξεργασίας. Ενώ τα περισσότερα εργοστάσια επεξεργασίας έχουν υιοθετήσει στρατηγικές για την αντιμετώπιση της μόλυνσης, αυτές οι κυρίως χημικές παρεμβάσεις δεν είναι χωρίς περιορισμούς

1032ior.jpg

Καρποί ροδάκινου επεξεργασμένοι με ανολύτη (ψεκάζεται) μετά από αποθήκευση τριών ημερών

1033i186x80.jpg

Ακατέργαστα φρούτα ροδάκινου μετά αποθήκευση τριών ημερών

Κατά γενικό κανόνα, οι χημικές ουσίες δεν επιτρέπεται να έρχονται σε άμεση επαφή με τρόφιμα και συστατικά λόγω της επικίνδυνης φύσης τους και της πιθανότητας για υπολείμματα στα τρόφιμα που μπορεί να επηρεάσουν τη γεύση. Όχι μόνο τα χημικά είναι επικίνδυνα σε περιβάλλοντα τροφίμων, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις έχει αποδειχθεί ότι είναι ολοένα και πιο αναποτελεσματικά στον έλεγχο των μικροβιακών ρύπων. Συνεχείς μελέτες έχουν δείξει ότι διάφορα βακτήρια αντιδρούν διαφορετικά σε διαφορετικά απολυμαντικά. Οι μικροοργανισμοί συνεχίζουν να δημιουργούν αντίσταση στα συχνά χρησιμοποιούμενα απολυμαντικά τροφίμων, όπως πολλά αντιβιοτικά σε ιατρικές εφαρμογές. Ενώ μια ποικιλία χημικών καθεστώτων μπορεί να είναι επί του παρόντος ο κανόνας, αυτό προορίζεται να αλλάξει, καθώς η βιομηχανία τροφίμων εκτίθεται σε εναλλακτικές τεχνολογίες.

Ποια είναι η λύση ?

Το Ηλεκτρολυμένο Νερό γνωστό και ως ανολύτης είναι μια τεχνολογία που δημιουργεί ένα σχετικά σταθερό (έως 18 μήνες) και αυξημένο μικροηλεκτρικό φορτίο στο νερό. Όπως συμβαίνει με όλους τους άλλους ζωντανούς οργανισμούς. Τα μικρόβια απαιτούν ενέργεια για να επιβιώσουν και τα διαλύματα ανολύτη αποσταθεροποιούν το άμεσο ενεργειακό περιβάλλον μέσα στο οποίο τα μικρόβια μπορούν να ζήσουν και με αυτόν τον τρόπο τα εξαλείφουν. Επιπλέον, οι μικροοργανισμοί έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια ανοχή σε αυτήν την τεχνολογία που βασίζεται στο φορτίο. Η Envirolyte Industries International Ltd. είναι σε θέση να προσφέρει μια αποδεδειγμένη φυσική λύση υγιεινής και απορρυπαντικού στον επεξεργαστή τροφίμων και ποτών χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα, την ασφάλεια, τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό του προϊόντος. Ο ανολύτης εξαλείφει τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς και έχει αποδειχθεί αποτελεσματικός στην παράταση της διάρκειας ζωής των τροφίμων.

1038ior.jpg
1036ior.jpg
1039ior.jpg
1037ior.jpg

Γεννήτριες Envirolyte Anolyte εγκατεστημένες σε διαφορετικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων στη Γαλλία, την Ταϊβάν και το Βιετνάμ

Γεννήτριες ανολύτη Envirolyte σε εργοστάσιο επεξεργασίας θαλασσινών στο Βιετνάμ

Agriculture and Agri-Food Canada

Γεννήτρια ανολύτη Envirolyte ELA-10000 σε σφαγείο στην Ισπανία

bottom of page